HUM-Radio

 

HUM-Radio

In 2020 hebben wij gezocht naar manieren om ons werk voort te kunnen zetten terwijl de wereld om ons heen stil stond.
Uitgangspunt van ons idee was om te zoeken naar een manier of er interactie tussen ons publiek mogelijk was, binnen de op dat moment geldende regels.
Interactie met ons publiek is altijd een belangrijk onderdeel binnen onze projecten.

Wij luisteren veel naar muziek en realiseerden ons dat het een krachtig medium is om je in uit te drukken. …Zouden we een ​​liedje kunnen delen tussen twee personen. Aangezien niet iedereen goed kan zingen (en samen zingen niet kon vanwege de regels) bedachten we dat de liedjes wel geneuried konden worden.  Daarnaast ontdekten we dat neurien ook gezond is voor lichaam en geest. Zo ontstond Hum-Radio. Een radiostation voor geneuriede liedjes, speciaal voor iemand. Een persoonlijk geschenk verpakt in een muzikale boodschap.

Hum-Radio is eerst als een online project gepresenteerd tijdens het Freedom Festival 2020, in Hull, UK met ondersteuning van Insitu.
Dankzij het fonds voor Podiumkunsten (balkonscenes) konden wij een vervolg maken bij galerie het Kunstgemaal in Bronkhorst (NL). In het voorjaar van 2021 hebben wij daar meerdere live sessies gehouden.
Vanaf juli 2021 t/m februari 2022 heeft Hum-Radio in verschillende opstellingen gedraaid op festivals in binnen- en buitenland.

De ‘hums’ die tijdens deze periode aan elkaar zijn geschonken hebben wij gearchiveerd.
Deze verzameling is hieronder te beluisteren.

Lekker in je HUM@HUM-Radio!

Hum-Radio is mede mogelijk gemaakt door steun van:

         

 

Vind je HUM hier:

Site generously made by Atelier Tackenco. & Steffie de Vilder